Så här börjar du

Är du en expert eller helt nybörjare med Minecraft Education? Oavsett ditt svar kan du börja använda Minecraft i undervisningen.

För en nybörjare finns det färdiga tutorials på Minecraft Educations egen hemsida. Här är några tips för dig hur man kommer igång:

  1. Ta reda på om eleverna på din skola / kommun har redan tillgång till Minecraft Education – det finns ofta med i paketet om skolan / kommunen använder andra tjänster från Microsoft.
  2. Prova på själv – det finns färdiga guider på Minecraft Educations egen hemsida. Du behöver inte bli en expert men det kan vara bra att du har en uppfattning hur spelet funkar.
  3. Be om experthjälp – ofta de närmaste experterna finns i klassrummet dvs flera elever kan hjälpa dig om du är nyfiken. Det kanske finns även kollegor som kan hjälpa till.
  4. Börja smått – alla projekt behöver inte vara stora. Prova på till exempel vår lektion om systematiska undersökningar i NO. Lärarhandledningen och annat material hittar du här.
  5. Kontakta oss! Du kan bli en del av nätverk där det finns andra intresserade lärare. Du når oss bäst med att skicka e-post till minecraftiundervisningen@gmail.com

Vi kan även tipsa om en bra bok, Minecraft som pedagogiskt verktyg (av Felix Gyllenstig Serrao, Natur & Kultur 2017)

Kör igång, block för block!

Att komma igång

Så här laddar du ner världen från Github