Hej på er!

Vi heter Martin och Venla och vi jobbar som lärare i Änglandaskolan i Örebro. Under flera år har Martin använt Minecraft Education som en del i sin undervisning. De senaste åren har vi två jobbat i samma team, och tillsammans med våra elever har vi jobbat med större och mindre projekt i Minecraft. Ibland har vi kommit på själv hur vi kan använda MC, ibland har vi försökt att hitta färdiga världar från Minecraft Educations hemsida. Då har vi stötat på ett problem: de färdiga lektionerna är oftast byggt utifrån amerikans läroplan.

Vi vet att det finns flera lärare i Sverige som använder eller vill skulle vilja använda Minecraft i sin undervisning. För att vi kan stötta varandra, har vi en vision: att skapa ett plattform där pedagogerna kan dela sina idéer och lektioner med varandra. Och förstås ska de lektionerna vara tillämpade till den svenska läroplanen. Sommaren 2023 fick vi ett stipendium från Lärarstiftelsen för att kunna börja bygga en sån plattform.

Nu är vi här, i början av vår projekt. Den här bloggen är det första steget: att kunna skapa och dela idéer och lektioner som vi har jobbat med och testat med våra experter, våra elever. Sedan kommer nästa steget: att hitta alla er som har samma intresse, som vill vara med att bygga en nätverk för oss alla som vill jobba med Minecraft Education. För att vi vet ni är flera!

Martin & Venla

P.S. Vill du läsa mer? Här har Pedagog Örebro intervjuat oss om projektet.

Martin och Venla framför Änglandaskolan